studiocare edited1

Psoriasis Nagels

Studiocare neemt ook klanten met psoriasis nagels in behandeling.

Allereerst wil ik graag uitleggen wat Psoriasis is.

Psoriasis (met klemtoon op de eerste i) is de medische naam voor de huisziekte "schubziekte". De naam verwijst naar de karakteristieke psoriasisplek : rode plekken op de huid, bedekt met schilfers. Tegenwoordig wordt het woord schubziekte vrijwel niet meer gebruikt. Iedereen spreekt over psoriasis. De naam is afgeleid van het griekse woord "psora" dat "jeuk" betekent. Psoriasis jeukt heel erg. Helaas verergert krabben de aandoening sterk, zodat patienten in de vicieuze circel van jeuk - krabben - grotere plekken - nog meer jeuk terecht komen.

De kenmerkende huidafwijkingen van psoriasis zijn scherp begrensde, wit schilferende plakaten op een rode ondergrond, die "plaques" worden genoemd. De plekken worden veroorzaakt door een versnelde groei en een onvolledige uitrijping van de opperhuid. De versnelde groei gaat gepaard met een ontsteking van de huid. Hoe psoriasis precies ontstaat, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Veel tekenen wijzen op een auto-immuun reactie, waarbij het lichaam de eigen cellen aanvalt. In het ingewikkelde proces spelen veel stoofjes in de huid een rol. Psoriasis is erfelijk bij ongeveer een derde van de patienten, maar is niet besmettelijk.

Er zijn verschillende soorten Psoriasis.
Wilt u hier meer over weten, dan verwijs ik u graag door naar de website van de Psoriasis Federatie Nederland.

De cosmetische behandelingen van nagel psoriasis
.

Omdat de door de psoriasis aangetaste handen zo zichtbaar zijn, schamen veel patienten zich voor hun nagels. Een goed opgeleide nagelstylist(e) kan de nagels in één behandeling '"toonbaar" maken door er een kunstnagel op aan te brengen. Er is geen medisch beletsel om kunstnagels aan te brengen op psoriasis nagels, tenzij de nagels loslaten. Allergieën voor lijmen en acrylaten kunnen een probleem zijn en moeten worden uitgesloten voordat de behandeling plaatsvind. Professionele, goed opgeleide nagelstylisten weten dat Psoriasis nagels omzichtig en voorzichtig behandeld moeten worden en zullen extra aandacht besteden aan hygiëne.

Kunstnagels kunnen op diverse manieren gemaakt worden. Als een nagel ook verlengd moet worden, kan een kunststof tip worden aangebracht waarover heen een laag gel of acryl wordt aangebracht. Voor Psoriasis nagels is het beter om niet te verlengen, maar uitsluitend te verstevigen of verfraaien met fiberglas / zijde. Dit is zeer licht materiaal, zodat de gevoelige nagels niet te zwaar belast worden. Echter blijft de aangestaste nagel daar door heen zichtbaar. De behandling is eenvoudig. De nagels kunnen rond of ovaal gevijld worden.
Als u geen pijn aan uw nagels heeft, dan kan er ook een laagje camouflage acryl over uw nagels, waarmee de aangetaste nagel niet zichtbaar is en resulteerd dat het een natuurlijke uitstraling heeft.   

Heeft u verdere vragen waarmee ik u van dienst kan zijn, of wilt u een afspraak maken ?
Neem dan telefonisch contact met mij op, op telefoonnummer 072-5626290